maanantai 12. tammikuuta 2015

VASTAUKSIA PART 1

Heippa! Olin ihan kokonaan unohtanut vastata mun kysymyspostauksen kysmyksiin.. anteeksi ihan tosi paljon. Yritin viime vuonna kuvata videon kun vastaan kysymyksiin mutta siitä ei tullut mitään :D No, tässä on nyt vihdoin vastaukset :)

Oliko vaikeeta saada kavereita siellä ?
Mä en tavannut mun ikäsiä ennen kun koulu alkoi, ja ehdin käydä koulu kai 2-3 viikkoa ennen kuin sain mun kaveriporukan. Muistan kun olin ensimmäisen kouluviikon jälkeen ihan masentunut kun mulla ei ollut kavereita (vain ns moikkaus tuttuja). Sit tajusin että mulla on vielä vuos aikaa saada kavereita joten mun ei pitäis tuntea itteäni epäonnistuneeksi. Löysin mun kaveriporukan Rachelin, joka on myös tanssi joukkueessa, kautta, kun hän kutsui mut syömään lunchia hänen kanssa. Tietty mulla on kans muita kavereita, joihin oon tutustunut mm. mun tunneilla! Mun kavereiden kautta oon tutustunut ihan tositosi paljon uusiin ihmisiin mun koulusta ja muista kouluista.

Onko sulla poikaystävää suomessa tai jenkeissä?

Ei ole! Enkä suosittele vaihtoon menemistä jos sulla on poikaystävä suomessa. Mun mielestä kaukosuhteet ei toimi, ja oon nähny monta sellasta tapausta. Täällä pojat on kyllä ollut tosi kiinnostuneita, mutta en mä tänne tullut hakemaan poikaystävää :D Se että pojat on kiinnostuneita on kyllä ollut tosi flattering (imartelevaa)!

Mietitkö ollenkaan sitä päivää kun sun pitää sieltä lähteä ?

Joo, valitettavasti... Se päivä ahdistaa mua ihan järjettömästi. En millään haluis jättää mun elämää täällä koska viihdyn ihan super hyvin. Sit taas odotan sitä päivää koska kyllä mä kans kaipaan suomea, mun kavereita ja mun perhettä. Kaks päivää ennen kun lähden täytän 18, joten oon kyllä aika innoissani siitä :D
Mikä on sun lempi vaatekauppa siellä?
Lempi ravintola ?
Lempi ruoka?
Lempi vaatekauppa on varmaan hollister tai victoria's secret tai joku tommonen. Mun lempi ravintola täällä on ehdottomasti Five On Black, mikä on brasilialainen ravintola. Niitten ruoka on niin hyvää! Siellä otan aina: small bowl of white rice with tilapia, sweet potatoes, mango bbq sauce and two scoops of salsa :D Mennään aina keskiviikkosin sinne mun kaverien kanssa lunchille! Lempi ruoka on hmm varmaan pizza tai toi five on black.

Kerro kolme asiaa jotka on siellä ihan normaalia, mutta suomessa outoa ?

Se että kaikilla nuorilla on oma auto, suurin osa harrastuksista on koulun kautta, nuoret  nähään usein vielä ihan lapsina esim mun yks kaveri on 18 ja sen kotiintuloaika on 12:15

Kuka on sun paraskaveri siellä ?
Mun parhaat kolme kaverii on Rachel, Isy ja Kiyana. Vaikee sanoo kuka on ihan paraskaveri!
Ketä sun host perheeseen kuuluu ?

Mun host äiti Vikki, host iskä Bobby, host sisko Gracie ja koira Milo
Millainen on sun normi arkipäivä?
Haluutko tehä joku päivä mydayn ?

Voin tehä mydayn joku päivä! Lyhyesti nii mul on pari kertaa viikos aamulla dance team harkat, sit kouluu 7:50-3:00, sit kotiin tai sit teen jotai mun kaverien kanssa, joskus teen läksyi kans koulun jälkee jos jaksan, ja sit nukkumaa ~22.00
Pahinta mitä on käynyt siellä?
Parasta mitä on tapahtunu siellä?

Parasta mitä on tapahtunu on varmaa se kun yks mun kaveri sano sen jälkeen kun söin lunchin ekan kerran niitten kanssa että mä voin syödä niitten kanssa joka päivä. Se merkitsi mulle ihan tosi paljon koska sit mä ystävystyin niitten kanssa, ja en vois kuvitella mun vaihtovuotta ilman mun kavereita :)<3 Ja just se että mua oli masentanu se että mulla ei ollu mitään kavereita siellä ennen tätä.
Pahin oli varmaan jouluna kotiikävä koska olin tosi kipeä ja mulla ei ollut mitään joulufiilistä. Toinen huono oli sen jälkeen kun olin ollut täällä ~3 viikkoa kun tapasin mun aluevastaavan kanssa ja se kertoi mulle mitä mun host perhe oli sanonut hänelle musta. Se johtui siitä että mun perhe täällä on tosi erinlainen verrattuna mun suomen perheeseen (kaksi tosi erilaista kulttuuria), se selvisi ja sen jälkeen mulla ei ole ollut mitään ongelmia perheen eikä minkään muun kanssa :) Vaihtarina sun pitää olla valmis ihan kaikkeen, hyviin ja huonoihin hetkiin.

Voisitko näyttää jotain kuvia sun huoneesta :-)Mistä oot alunperin saanut ajatuksen lähteä vaihtoon?

Oon tietänyt että haluan vaihtoon ihan tosi kauan jo. Mun serkku oli vaihdossa Australiassa pari vuotta sitten joten siitä mun ajatukset lähteä vaihtoon vahvistui!

Lempiblogit?
http://siiriandsiiri.blogspot.fi 
http://worldwide-awake.blogspot.com
http://aili-in-the-usa.blogspot.fi/
http://nouw.com/mettelouise
http://nouw.com/charlxtta
http://anna-americandream.blogspot.fi

Koetko muuttunees jollain tavalla sinä aikana ku oot nyt ollut siellä? (jos niin miten)

Olen! Olen esimerkiksi alkanut arvostamaan enemmän sitä miten hyvin meillä on kaikki Suomessa (ja miten mulla on kaikki niin hyvin mun vanhempien takia jne). Musta on tullu itsenäistyneempi, eli osaan hoitaa mun omat jutut ilman äitin apua. Mua on alkanut ärsyttämään sosiaalinen media, ja kuinka paljon kaikki on kokoajan niin paljon niitten puhelimilla, mikä on johtanut siihen että mä nykyään oon vähemmän mun puhelimella. Mun host perheen takia mun on ollu pakko oppia olemaan esim. ihan tosi kohtelias kaikille, sanomaan kiitos paljon useammin. Jenkit on kans opettanu mut hymilemään enemmän!!

Unelma-ammatti?

En yhtään tiedä mitä haluan tehdä tulevaisuudessa :(

Jos oisit saanu valita ihan mistä tahansa maasta ja kaupungista niin missä oisit halunnut mieluiten viettää vaihtarivuoden?
USA ehdottomasti ja Missoula!! Ennen kun tulin tänne mä tietysti salaa unelmoin jostakin isommasta/tunnetumasta osavaltiosta, esim California, Michigan, Florida, Arizona jne. Nyt jälkeenpäin oon kans kyllä miettinyt että olisi ollut kans tosi kiva mennä jonnekin eksoottisempaan maahan, esim Australiaan tai Brasiliaan...!


Lempileffat?
Mulla ei oo mitään lempileffa mutta näistä mä oon tykänny: Mean Girls, Lilo & Stitch, LOL, 17 again, White Chicks, Grease, Big Momma,  Kauhea Kankkunen, Anna Palaa, Titanic, Forrest Gump

Ootko ruvennu tykkäämään jostain asiasta, esim. tietystä ruoasta, josta et oo Suomessa ollessas tykänny?
Kun mä tulin tänne en tykänny yhtään peanut butterista enkä mac and cheesista, mutta nyt kun oon ollu täällä 5 kuukautta nekin alkaa uppoomaan! :D Mun host perhe syö tosi terveellisesti nii täällä mä oon kans alkanut syömään kukkakaalia, parsakaalia ja kaikkia noita outoja vihanneksia mistä en oo ennen tykänny yhtään (oon mä kyllä kaikkea oppinut täällä)!

Kuinka paljon oot yhteydessä kavereihin ja perheeseen Suomessa?


Mä yritän olla mahdollisimman vähän, mutta se on tosi vaikeeta kun nykyään on olemmassa facebook, snapchat, What's app, instagram jne.. Mä en kyllä yleensä lähetä viesti mun kavereille Suomeen koska yritän elää mun elämää täällä. Pakko kyllä myöntää että mä oon kyllä lähes joka päivä snapchatin kautta yhteydessä suomeen. Oon kyllä päättänyt olla nyt vähemmän yhteydessä Suomeen, koska se häiritsee mun sopeutumista tänne. Mun perheeseen mä oon nyt viime aikoina ollu aika paljonkin yhteydessä koska mä olin kipeenä pitkään (he oli siis huolestuneita musta), ja nyt meidän on pitänyt hoitaa maksuja jne.

Mä haluaisin tietää amerikkalaisten nuorten alkoholin ja tupakan käytöstä. Koska kyllähän niiden on pakko käyttää, mut se ei ikinä tuu ilmi näistä vaihtariblogeista.. Johtuuks se siitä et perheet valikoidaan niin tarkkaan et niissä ei oo "ongelmanuoria"?
Muistan kun itse olin lukiossa, niin meil oli USA:lainen vaihtari joka oli ihan tulessa kun joka viikonloppu oli jotkut kotibileet missä sai vetää kännit. :D
Kyllä mä oon törmännyt täällä nuoriin ketkä käyttää päihteitä. Täällä ruohon polttaminen on paljon tavallisempaa kuin suomessa. Se johtuu varmaan siitä, että sitä on niin helppo saada ja se on noin neljä kertaa halvempaa täällä kuin suomessa. Koulussa mä alan jo tunnistamaan ketkä esim. käyttää huumeita. Meillä käy kans koulussa aina sillon tällöin huumekoiria haistelemassa käytävillä. Alkoholi ja Tupakka sit taas ei oo yhtä tavallisia nuorten joukossa, outo sillä seniorit täyttää 18 joten ne pystyisi ostamaan tupakkaa laillisesti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti