torstai 31. heinäkuuta 2014

SIJOITUSTIEDOT

Moi! :)

Sain mun sijoitustiedot jo 4. huhtikuuta! Eli mulla on nyt ollu hyvin aikaa tutustua mun host perheeseen, ja tutustua mun tulevaan kotikaupunkiin. Kun mä sain tietää host perheen ja samalla myös kaupungin missä tulen viettämään 10kk ymmärsin, että olen ihan oikeasti lähdössä vaihtoon.. pelottavaa! 

Kaikki AFS:n kautta USA:an lähtevät vaihtarit on jaattu viiteen kaupunkiin (Seattle, Los Angeles, New York City, Houston ja Chicago) minne siis ensin lennetään. Itse lennän Seattleen, jolloin mahdollisina osavaltioina on Alaska, Idaho, Montana, Oregon, Utah, Washington ja Wyoming.


Mä oon menossa Missoulaan joka sijaitsee Montanan osavaltiossa. Montana on Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin osavaltio, mutta asukkaita koko osavaltiossa on vain noin 990 000. Osavaltion pääkaupunki on Helena, ja suurin kaupunki Billings (osavaltion ainoa yli 100 000 asukkaan kaupunki). Montanan pohjoinen rajanaapurina on Kanada, ja etelässä naapureina on osavaltiot Idaho ja Wyoming. Yellowstonen kansallispuisto sijaitsee myös osittain Montanassa.

Glacier National Park
Yellowstone
Missoula on asukasmäärältään (~69 000) Montanan toisiksi suurin kaupunki. Koko Missoulan metropolialueella (??) on asukkaita noin 100 000. Eli Missoula on Turkua vain ehkä puolet pienempi! Missoulan kaupunki sijaitsee laaksossa, ja kaupungin läpi virtaa joki nimeltä Clark Fork River. Amerikkalaista jalkapalloa ja koripalloa edustaa kaupungissa Montana Grizzlies.
Perhe jossa tulen asumaan seuraavan vuoden vaikuttaa tosi mukavalta! Minusta tuntuu, että tulen viihtymään. Perheeseen kuuluu äiti isä ja minua kolme vuotta nuorempi host sisko. Heillä on myös söpö karvainen koira!


Koulu mitä tulen käymään on Hellgate High School, joka sijatsee lähellä Montanan yliopistoa. Koulussa käy noin 1200 oppilasta, joten koulunkäynnistä tulee aika erilaista, kun koulu on muutenkin niin iso verratuna mun 280 oppilaan kouluun täällä Turussa! Koulun värit on punanen ja kulta. Koulussa on myös paljon urheilu ja musiikki toimintaa, että sieltä kyllä pitäisi löytyä joku sopiva harrastus mulle. Oon varmaan epämusikaalisin ihminen ikinä, joten ajattelin harrastaa lentopalloa tai jotain muuta liikuntaa..


Jess, tänään vaan 13 päivää lähtöön!! 

4 kommenttia:

 1. Täältä sait uuden anonyymin seuraajan, vaikuttaa mukavalta blogilta ja odotan innolla postauksia! Itse tuolla samoilla alueilla käyneenä voin sanoa että sinulla kävi tuuri. Jos tulee tilaisuus tutustua Yellowstoneen, suosittelen lämpimästi! Siistein paikka missä olen ikinä käynyt. Kaikkea hyvää sulle ja vietä upea vuosi c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla!! Joo, yks mun toiveista vaihtarivuodel on että pääsisin käymään just tuolla yellowstonella! :o

   Poista
 2. Hei mäkin oon menossa Montanaan! Tosin pikkusen pienempään paikkaan.. :D Tosi kiva blogi sulla ja vietä upee vuosi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OikeestI?! Oot eka mun lisäks kenet tiiän joka lähtee Montanaan :o Samoin!!

   Poista